BULETIN DE PRESĂ din data de 24.05.2020

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În cursul zilei de 23 mai a.c., 229 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și 108polițiști locali au desfășurat 95 de misiuni specifice. Totodată, au fost efectuate 1842 de verificări la persoane aflate în izolare la domiciliu. De asemenea, 2 persoane au fost sancționate contravențional, cu amendă în valoare totală de 6000 lei, pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu, ulterior fiind introduse într-un centru de carantină pentru 14 zile.

Obiectivul tuturor este siguranța cetățeanului.

În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii și jandarmii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița execută în continuaremisiuni privind ordinea publică la locațiilede carantină;

  • Astăzi, 24.05.2020, conform situației DSP Dâmbovița:
  • se aflăînizolare la domiciliu:2.041persoaneasimptomatice
  • se aflăîncarantină instituționalizată: 69 persoane
  • persoaneconfirmate cu COVID-19, în total:258persoane
  • persoanevindecate : 86
  • persoanedecedate de la debutulpandemiei: 11.
  • Înultimele 24 de ore, au fostexecutatemisiuni/acțiuni de cătrereprezentanțiaiISU “Basarab I” Dâmbovița(12misiuni)șiaiServiciului de AmbulanțăJudețean Dâmbovița(2misiuni)pentrutransportulpersoanelorcătrelocațiilestabilitepentrucarantină, transportulpersoanelorsuspecte/confirmate cu COVID-19 la unitățispitalicești, precumșiacțiuni de decontaminare a tehniciiși a personalului care a participat la acțiunile de transport.De asemenea, DSP Dâmbovița a executat o misiune specifică privind transportul probelor biologice.

Multumim tuturor celor care au înțeles că numai  împreună vom reuși să depășim această perioadă!

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA