Comunicat de presă 10.129/08.10.2020

Referitor la focarul deschis din cadrul Biroului Electoral Județean Dâmbovița suntem în măsură să facem următoarele precizări:

-celor trei persoane cu test ,, pozitiv „li s-au mai adăugat încă un funcționar din cadrul Instituției Prefectului-județul Dâmbovița și doi din cadrul Autorității Electorale Permanente, numărul total ajungând la șase;

– toți cei în cauză prezintă simptomatologie ușoară fiind izolați la domiciliu iar contactații direcți ai acestora se află în carantină;

-dezinfectarea birourilor și a spațiilor comune a continuat;

– în legătură cu apariția în spațiul public a unor opinii în legătură cu legalitatea sau oportunitatea măsurii de carantinare la locul de muncă a Prefectului județului Dâmbovița vă asigurăm că măsura este în acord cu legislația în vigoare și a fost luată după o analiză temeinică a situației de fapt. Excludem orice alegație referitoare la lipsa unui spațiu propriu al domnului Aurelian Popa în care acesta s-ar fi putut carantina!

– alegerea măsurii carantinării la locul de muncă  a fost făcută din rațiuni practice și de funcționare instituțională. În zilele care au trecut volumul de documente ce trebuiau aprobate a fost foarte mare, ele fiind întocmite fie de cei 433 președinți de secții de votare, fie de cei 89 de președinți de circumscripție, toate documentele fiind pe suport de hârtie fapt ce a necesitat semnătura olografă și nu electronică! Astfel, începând de ieri, cele peste 4700 de persoane implicate în activități de organizare a alegerilor (președinți, locțiitori, operatori calculator, informaticieni, statisticieni, reprezentanți ai partidelor) își pot ridica indemnizațiile cuvenite. Dincolo de candidați și de campania electorală, organizarea alegerilor înseamnă un volum mare de muncă, atât înainte cât și după data alegerilor, iar reușita acestora se datorează într-o bună măsură și efortului depus de cele peste 4700 de persoane cărora,  dorim să le MULȚUMIM public pentru profesionalismul și solicitudinea de care au dat dovadă!

 

Biroul de presă