COMUNICAT DE PRESĂ – Mesajul Prefectului Claudia Gilia cu ocazia desfășurării manifestărilor dedicate Zilei Poliției Române

”De dumneavoastră depind liniștea și siguranța noastră.

Sunteți cei care renunțați la timpul petrecut alături de familie pentru a ști în siguranță întreaga comunitate.

Pentru toate sacrificiile făcute vă suntem datori cu un mare ”mulțumesc”.

Știm cu toții că și dumneavoastră aveți greutăți, că așteptați rezolvarea unor probleme de natură salarială sau o legislație predictibilă în ceea ce privește statutul domniilor voastre și drepturile care vi se vor cuveni la sfârșitul carierei.

Suntem țară NATO și UE și am convingerea că legislația și salarizarea pe acest domeniu vor fi aliniate la standardele internaționale. 

Prin misiunile pe care le realizați aduceți nu doar liniște și siguranță în comunitatea noastră, ci și încrederea în instituțiile statului.

Sunteți cei care preveniți tragedii și sunteți aproape de oameni în situații de criză.

Vă cer să fiți fermi în aplicarea legii și, în egală măsură, să-i protejați pe cei care au nevoie de dumneavoastră!

Mulți ați ales această meserie din dragoste pentru patrie și dorința de a ajuta. Ultimii ani nu au fost unii ușori, dar ați oferit ajutor autorităților în eforturile de a menține ordinea publică și de a trece peste cea mai grea situație pandemică din ultimul secol.

Munca dumneavoastră nu se va sfârși niciodată, mereu veți avea provocări și încercări, dar am încredere în curajul, profesionalismul și determinarea dumneavoastră de a respecta legea și de a proteja drepturile și libertățile fundamentale ale omului.

Sunteți adevărați profesioniști, ajutați oamenii fără a aștepta ceva în schimb. Meseria dumneavoastră se poate traduce și prin sintagma – „oameni pentru oameni”.

Sunteți un exemplu de conduită și pentru acest fapt vă suntem recunoscători.

Vă mulțumesc pentru colaborarea deosebită!

Tuturor vă doresc multă sănătate și succes!

Vă asigur de întreg respectul și prețuirea mea.

La Mulți Ani, tuturor polițiștilor și angajaților MAI!”

 

 (Prefect, Claudia GILIA)

Cancelaria Prefectului, Instituția Prefectului – Județul Dâmbovița