COMUNICAT DE PRESĂ – MESAJUL PREFECTULUI CLAUDIA GILIA CU OCAZIA ZILEI NAȚIONALE A POMPIERILOR

”Stimați pompieri,

Vă suntem recunoscători pentru tot ce ați făcut pentru ca România să fie una modernă, sigură și europeană.

Munca, sacrificiul și devotamentul pentru această meserie au făcut din instituția pompierului una care se bucură de încredere, respect și aprecieri sincere din partea românilor.

Stimați pompieri, sunteți un etalon pentru noi toți – pentru că vă faceți bine meseria. Intrați în foc fără frică, salvați oameni și bunuri din calea inundațiilor sau alunecărilor de teren, faceți prevenție și sunteți mereu lângă oameni pentru a le oferi siguranță. Aceasta este viața dumneavoastră așa știți să trăiți – mereu pregătiți să vă ajutați semenii.

Așa cum ați arătat în ultimii ani, v-ați pus în slujba celorlalți, i-ați pus pe ceilalți pe primul loc – acesta este crezul dumneavoastră și îl respectați cu dârzenie.

În Pandemie ați fost alături de personalul medical în prima linie. Pentru acest gest, vă mulțumim că nu ați abandonat sutele de mii de oameni înfricoșați de un virus cu care nu știa nimeni cum să lupte.

Sunteți și unii dintre cei mai eficienți ambasadori ai țării noastre în străinătate – ați fost în misiunile de stingere a incendiilor din Grecia și Franța.

V-ați organizat, încă din primele zile, și i-ați ajutat pe refugiații ucraineni de la graniță. Tabăra ISU Dâmbovița din Rădăuți a fost o poartă spre normalitate pentru sute de mii de mame, copii și bătrâni care fugeau din calea războiului.

În județ, prezența dumneavoastră s-a remarcat la toate acțiunile publice, ați fost primii care ați ajutat oamenii și ați salvat gospodăriile aflate în fața unor inundații sau furtuni, ați participat activ la pregătirea școlilor pentru începutul de an școlar și depuneți eforturi să avem o școală sigură și o activitate normală în toate instituțiile publice locale.

De asemenea, vreau să amintesc faptul că o echipă a participat și zilele acestea la World Rescue Challenge, de la Luxemburg, unde și-a dovedit încă o dată abilitățile în procesul de salvare de vieți. Așadar, indiferent unde sunteți – arătați că știți ce aveți de făcut și răspundeți tuturor standardelor internaționale în domeniu.

Salut foarte buna colaborare cu Instituția Prefectului. Ați fost mereu la înălțime prin inițiativele de care ați dat dovadă, seriozitate și promptitudine.

Vă asigur de întreg sprijinul din partea Instituției Prefectului și de deschiderea tuturor instituțiilor locale pentru nevoile dumneavoastră.

Dumnezeu să vă binecuvânteze!

La Mulți Ani, ISU Dâmbovița!”

 (Prefect, Claudia GILIA)

Biroul de Presă al Instituției Prefectului – Județul Dâmbovița