COMUNICAT DE PRESĂ – MESAJUL PREFECTULUI LA ȘEDINȚA FESTIVĂ A CONSILIULUI LOCAL MUNICIPAL TÂRGOVIȘTE

”Târgoviște este casa noastră, este inima românismului, puntea între trecut și viitor!

Dragi târgovișteni, sărbătorim astăzi ziua Cetății noastre. Este încă un moment în care ne arătăm mândria că suntem o comunitate unită, o comunitate cu istorie și tradiție, cu planuri de viitor și cu oameni minunați.

Acest pământ a fost unul binecuvântat. Din cele mai vechi timpuri, pe aici, trecea drumul care lega Europa Centrală de Gurile Dunării și Marea Neagră. Aici au avut reședința domnitorii Țării Românești timp de peste trei secole, aici era cel mai important punct cultural, comercial, militar și diplomatic.

Datoria noastră este să păstrăm această moștenire și, în ultimii ani, am reușit acest lucru cu sfințenie prin tot ceea s-a realizat la nivel local.

Prin investițiile făcute în infrastructură (drumuri, transport public, creșe, grădinițe, instituții de cultură și nu numai), prin susținerea educației (prin burse, premii și investiții directe în actul educațional), prin dezvoltarea orașului și prin creșterea nivelului de trai al oamenilor, reușim să punem municipiul nostru în categoria orașelor cu un puternic potențial economic, cultural și educațional.

Voi reaminti aici doar de „Raportul național de diagnoză privind calitatea serviciilor publice municipale” din anul acesta, care plasează Municipiul Târgoviște în topul primelor 5 orașe din România privind calitatea serviciilor publice în domeniul educației.

Autoritățile publice locale au reușit să atragă fonduri europene (peste 50% din total) și să propună cel mai mare buget de investiții pe care l-a cunoscut orașul nostru în ultimii 30 de ani.

Avem o susținere mare atât la nivel național, cât și european și acest fapt se poate vedea prin numărul și valoarea proiectelor care vor fi finanțate prin Programul Operațional Regional, prin PNRR, prin Programul Național de Dezvoltare Locală sau prin Grupul de Acțiune Locală și prin alte programe susținute de ministerele de resort.

Amintesc, aici, doar un proiect, în valoare de peste un milion de euro, care va face din orașul nostru unul SMART – „Soluții ITS pentru transportul urban la nivelul Municipiului Târgoviște – Smart-City”.

Dragi târgovișteni,

orașul nostru s-a schimbat radical prin toate aceste investiții. Avem un oraș european, cu o universitate recunoscută la nivel internațional, cu școli bine dotate, cu elevi, studenți și profesori care pot face față oricăror competiții.

Prin universitate și prin parteneriatele pe care le are această instituție și restul școlilor cu mediul economic au fost atrase multe investiții. Noi știm că unde există oameni bine calificați – vor exista, fără dubiu, și locuri de muncă bine plătite care să aducă bunăstarea în fiecare casă.

Așadar, istoria și buna ancorare a autorităților publice locale în viața reală a făcut din acest oraș unul modern. Punerea în valoare a patrimoniului cultural și istoric s-a făcut și cu sprijinul major al Consiliului Județean prin reabilitarea Curții Domnești.

Pentru toate aceste proiecte deosebite, realizate pentru târgovișteni și nu numai, dar și pentru cele care urmează să fie implementate, felicit administrația târgovișteană, dar și pe cea județeană.

Doar păstrând memoria vie și aducând un omagiu real înaintașilor noștri, putem să ne descoperim drumul spre viitor, un viitor mai bun.

Să aveți grijă de acest oraș prin tot ceea ce faceți!

Doar împreună putem să-l facem mai frumos și mai bun.

La mulți ani, Târgoviște!”

 (Prefect, Claudia GILIA)

Biroul de Presă al Instituției Prefectului – Județul Dâmbovița