COMUNICAT DE PRESĂ – Mesajul Prefectului Claudia Gilia de Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății

Revoluția Română a fost momentul „Zero” al construirii României europene, libere și democratice.

În zilele din decembrie 1989, românii au pus punct unui regim criminal, fals și abuziv. Au ieșit în stradă fără să știe dacă se vor mai întoarce acasă sau dacă își vor mai revedea vreodată familia. Mulți și-au pierdut viața, dar și mai mulți au reînceput o viață nouă, într-o Românie nouă. Atunci au arătat adevăratul PATRIOTISM, nu cel practicat la festivitățile și defilările organizate de PCR.

Toți au început o viață nouă, indiferent dacă aveau 5, 30 sau 50 de ani. Au fost vremuri grele, dar prin toate eforturile și sacrificiile făcute de oamenii acestei țări, astăzi, noi toți, trăim într-o țară liberă, dezvoltată economic și, cel mai important, sigură și apărată de partenerii NATO.

Astăzi, datorită jertfei făcute de tinerii care au fost răniți sau au murit la Revoluție, putem să ne aratăm adevăratul PATRIOTISM prin ceea ce facem zi de zi, prin implicarea reală în viața publică, prin binele pe care îl putem face celor apropiați.

Dacă acum 33 de ani visele tinerei generații de atunci păreau imposibil de realizat, astăzi, generațiile născute după 1989 au mii de oportunități. Am certitudinea că generațiile viitoare vor fi cele care vor avea o viață mult mai bună decât au visat părinții noștri. Adevăratul PATRIOTISM este despre cum o generație se sacrifică pentru alta.

Cinste EROILOR!”

 (Prefect, Claudia GILIA)

Biroul de Presă al Instituției Prefectului – Județul Dâmbovița