COMUNICAT DE PRESĂ – Mesajul Prefectului cu ocazia începerii anului școlar 2023-2024

”Dragi elevi, profesori și părinți,

Astăzi, începe un nou an școlar, iar eu vă încurajez să vă implicați cu pasiune și determinare în acest drum minunat către cunoaștere. Fiecare actor implicat în acest act educațional trebuie să știe că nu este singur: elevii au profesori bine pregătiți alături, profesorii au sprijinul comunității, al autorităților și părinților, iar părinții au un rol din ce în ce mai mare în susținerea profesorilor și elevilor în efortul de predare, evaluare și în căutarea de noi soluții la provocările secolului în care trăim.

Dragi elevi,

Nu uitați că învățarea deschide uși către un viitor mai sigur, către o viață mai bună, către o societate mai sănătoasă și cu mult mai puține riscuri. Cunoașterea vă dă puterea de a înțelege lumea din jurul vostru, de a face alegeri înțelepte și de a contribui la îmbunătățirea comunității voastre. Educația este cheia succesului personal și profesional, și voi sunteți cei care o dețineți.

La școală, este important să fiți curioși și dornici să descoperiți lucruri noi în fiecare zi. Ascultați-i cu atenție pe profesorii voștri, puneți întrebări și căutați răspunsuri. Nu vă fie teamă de greșeli! Ele sunt o parte naturală a procesului de învățare. Prin greșeli, învățăm și creștem.

Nu uitați că învățarea este un proces continuu. Nu se oprește odată cu absolvirea școlii sau cu obținerea unei diplome. Educația este un parteneriat între voi, profesori și părinți, și este important să vă păstrați dorința de a învăța pe tot parcursul vieții. Implicați-vă în activitățile care vă pasionează, găsiți-vă noi prieteni și mentori care să vă ajute să fiți mai buni!

Stimați profesori și părinți,

Instituția Prefectului rămâne permanent partenerul dumneavoastră de dialog. Nu ezitați să pășiți pragul acestei instituții când aveți sugestii pentru a îmbunătăți condițiile din școli sau chiar a veni în întâmpinarea unor noi proiecte care să sprijine învățământul nostru.

Vă doresc tuturor un an școlar plin de succes, satisfacții și realizări!

Cu determinare și pasiune, puteți atinge stelele.”

Claudia Gilia, Prefectul Județului Dâmbovița