COMUNICAT DE PRESĂ – MESAJUL PREFECTULUI DE ZIUA ARMATEI ROMÂNE

”Astăzi, 25 octombrie, sărbătorim Ziua Armatei României. Astăzi, mai mult ca oricând, ne-am convins că fără o armată modernă, fără militari bine pregătiți, fără investiții serioase și fără partenerii NATO – România ar fi avut, poate, o altă soartă. Din fericire, România alocă de câțiva ani un procent semnificativ și constant din PIB pentru Armată.

Astăzi, îi comemorăm pe toți înaintașii noștri care și-au sacrificat viața pentru valori precum libertate, independență și democrație și îi cinstim pe cei care încă sunt în viață.

În cel de-al Doilea Război Mondial, ostașilor români nu le-a fost ușor să elibereze țara, să readucă Ardealul în componența României, să-și lase familiile și se plece mii de km pentru a face dintr-un ideal – o realitate. Dar au reușit, unii chiar cu prețul vieții.

Avem obligația să ducem mai departe aceste valori.

 

Dragi militari,

Vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți pentru țara noastră. Știm ce eforturi faceți zi de zi. Știm că nici dumneavoastră nu vă este ușor în condițiile unui război la graniță.

 

Dragi români,

Astăzi nu suntem singuri, avem militari NATO pe teritoriul nostru care sunt angajați să apere Flancul Estic. Țara noastră este un scut puternic în Estul Europei. Avem o armată modernă și care este compatibilă cu cele NATO 100%.

În urmă cu aproape un an, războiul era ceva abstract și foarte departe pentru foarte mulți dintre noi. Astăzi, nu doar că vedem știri zilnice despre ororile unui război în Ucraina, dar am primit și în județul nostru foarte mulți refugiați ucraineni – femei, copii și bătrâni care au fugit din calea bombelor.

Le mulțumesc tuturor dâmbovițenilor care au fost alături de acești oameni care trec prin clipe tragice.

În fața ororilor unui război, cea mai puternică armă este cea a omeniei și a păstrării valorilor fundamentale.

Aceasta este lecția pe care o învățăm zi de zi de la militarii noștri.

 

Respect și prețuire!

La mulți ani, Armatei Române!”

 

                                                                                    (Prefect, Claudia GILIA)

Biroul de Presă al Instituției Prefectului – Județul Dâmbovița