COMUNICAT DE PRESĂ – MESAJUL PREFECTULUI DE ZIUA NAȚIONALĂ A AMBULANȚEI DIN ROMÂNIA

”Astăzi, de Ziua Națională a Ambulanței din România, cu ocazia împlinirii a 116 ani de existență, urez ”La Mulți Ani”, întregului personal din Serviciul de Ambulanță, care este întotdeauna pregătit să vină în ajutorul celor care au nevoie.

Atât medicii, cât și asistentele și ambulanțierii sunt eroii care se luptă cu suferința în fiecare moment, la orice oră din zi și din noapte, ori de câte ori sunt chemați.

Pentru devotamentul lor, pentru altruismul lor, pentru felul în care au reușit să facă fața solicitărilor în vremuri vitrege și să se mobilizeze contra cronometru ca să slujească interesele fiecărui pacient, merită toată prețuirea noastră.

La nivelul județului Dâmbovița, în prezent, avem 65 de ambulanțe, din care 21 sunt echipate la standarde europene, în cadrul Serviciului activând un număr de 257 de persoane, din care: 10 medici, 102 asistenți medicali, 107 ambulanțieri, 11 operatori și 27 de persoane încadrate la „alte categorii”.

Toți acești oameni au răspuns, în anul 2021, la 78.555 de solicitări, din care 4.444 au constituit urgențe grave de cod roșu.

Ei sunt cei care i-au ținut pe oameni de mână în momente de panică, i-au ascultat, i-au ghidat și, de foarte multe ori, poate nici nu au auzit cuvântul „mulțumesc”. Dar, această zi ne permite nu doar să-i felicităm și să-i admirăm, ci, mai ales, să le mulțumim!

Reverență și prețuire!”

 (Prefect, Claudia GILIA)

Biroul de Presă al Instituției Prefectului – Județul Dâmbovița