COMUNICAT DE PRESĂ – Prelungire termen colectare date RPL

Termenul pentru colectarea datelor din teren în cadrul RPL 2021 a fost prelungit până în 24.07.2022!

Conform Hotărârii nr. 12/07.07.2022 a Comisiei Centrale pentru Recensământul Populației și Locuințelor (CCRPL), reprezentanții unităților administrative-teritoriale vor avea la dispoziție mai multe zile, până la data de 24 iulie 2022, pentru a lua măsurile necesare în vederea asigurării încheierii contractelor conform modelului Contractului – cadru de servicii pentru RPL 2021. Până la adoptarea acestei hotărâri, termenul – limită până la care se putea finaliza colectarea datelor pe teren, de către recenzori, era 17 iulie.

Ultimele raportări statistice, din luna iulie 2022, atestă că, până la acest moment, județul Dâmbovița se clasează pe locul 10 în țară, cu 93,2% persoane recenzate (procent în care sunt incluse atât persoanele care s-au autorecenzat, cât și cele cărora le-au fost colectate datele pe teren).

Media națională aferentă datei de referință anterior menționată este de 84,0%, județul nostru aflându-se cu 9,2 procente peste media națională.

Cetățenii dâmbovițeni se pot recenza și la  punctele fixe de recenzare aflate în următoarele locații:

– Târgoviște – trei puncte (Centrul de informare și promovare turistică – Piața Tricolorului; Sediul UJIR- fostul sediu al Băncii Transilvania; Primăria Municipiului Târgoviște, Corpul B, Registratură);

– Moreni – două puncte (la sediul primăriei);

– Băleni, Ciocănești, Crevedia, Dragodana, Nucet, Niculești și Perșinari – câte un  punct  (la sediile primăriilor);

– Cojasca – trei puncte (sediul primăriei).

Programul în aceste puncte fixe este urmatorul:

Luni – vineri: 09.00-19.00;

Sâmbătă – duminică: 09.00-13.00.

”Fac un apel către toate unitățile administrativ-teritoriale din județ de a utiliza această perioadă de prelungire a recensământului pentru a finaliza cu succes și această etapă de colectare a datelor. 

Le mulțumesc tuturor dâmbovițenilor pentru implicare în derularea acestui proces, ale cărui rezultate se vor reflecta în politicile publice viitoare.”

 (Prefect, Claudia GILIA)

Biroul de Presă al Instituției Prefectului – Județul Dâmbovița