Comunicat de presa_vizita in localitatea Odobesti_la persoanele provenind din zona conflictului armat cu Ucraina

Prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, continuă acțiunile pentru gestionarea crizei umanitare a persoanelor provenind din zona conflictului armat cu Ucraina.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a deplasat astăzi în județ și a vizitat un spațiu de cazare din Odobești, unde sunt găzduiți mai mulți copii, alături de mama lor.

”Copiii fugiți din calea războiului își pot regăsi liniștea în țara noastră!

Nu este drept prin ce drame trec milioane de copiii din țara vecină. Astăzi, am stat de vorbă cu mama a 8 copii, dintre care 6 sunt în România, și care sunt găzduiți la Odobești, de o fundație caritabilă. Mama este însărcinată și a ales să fugă alături de cei 6 copii din calea războiului. Aici au găsit un cămin cald, oameni buni care-i ajută, o școală care i-a integrat și o speranță că viața lor poate reveni la normal.

Orașul lor natal, Herson, aproape că a fost șters de pe fața pământului. Alarmele, bombele, imaginile de groază de pe străzile bombardate au lăsat răni adânci în memoria acestor copii.

Împreună cu directorul Crucii Roșii, Raul Pavelescu, le-am făcut o vizită și am petrecut câteva momente cu ei. Darurile aduse de Crucea Roșie le-au adus un strop de bucurie.

Inocența lor ne-a atins sufletele tuturor.

Transmit un mesaj foarte clar tuturor românilor să nu uităm să le fim alături celor aflați în nevoie!

Le mulțumesc tuturor dâmbovițenilor pentru solidaritate și gesturile deosebite pe care le-au făcut în aceaste vremuri vitrege pentru semenii noștri.”

(Prefect, Claudia GILIA)

Biroul de Presă al Instituției Prefectului – Județul Dâmbovița