Comunicat de presa_redeschiderea Sectiei Medicină Internă II Voinesti

COMUNICAT DE PRESĂ

Prefectul Claudia Gilia a participat astăzi, 15.03.2022, la Voinești, la redeschiderea Secției Medicină Internă II, ce aparține de Spitalul Județean de Urgență Târgoviște.

Activitatea secției de la Voinești a fost suspendată în luna aprilie a anului 2020, în contextul necesității adaptării spitalului la contextul epidemiologic determinat de circulația virusului SARS – COV- 2.

”Guvernul României a stabilit în programul său de guvernare că sănătatea este o prioritate.

Să ai servicii medicale de calitate nu este un moft, ci o necesitate!

Astăzi avem vești bune pentru dâmbovițeni: la Voinești, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Targoviște, s-a redeschis Secția de Medicină Internă II. Mă bucură faptul că, după doi ani de Pandemie, acest proiect nu a fost dat uitării, nu a încremenit, ci, dimpotrivă, a evoluat frumos.

Este un gest de respect pentru toți pacienții care aveau atât de mare nevoie de servicii medicale de calitate, aici, în Valea Dâmboviței. Oamenii nu vor mai fi puși pe drumuri și nu vor mai fi nevoiți să plătească pentru ceva ce, într-o lume normală, se consideră servicii de bază, gratuite sau compensate.

Am încredere că tot personalul medical, alături de pacienți, a așteptat acest moment. Medicii își vor putea face meseria în condiții optime, iar oamenii aflați în nevoie vor beneficia de servicii medicale la standarde înalte.

Felicit conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, pe domnul Președinte Corneliu Ștefan, pentru efortul și investițiile constante pe care le face pentru a îmbunătăți infrastructura medicală din județ!

Pandemia ne-a arătat cât de important este să ai un sistem sanitar sănătos. Prin programul de Guvernare, dar și prin proiectele de la nivel local, ne vom concentra să însănătoșim sistemul medical și să oferim bugete rezonabile instituțiilor de sănătate. Avem bani europeni prin PNRR și prin următorul exercițiu financiar, bani care ne vor oferi oportunități în demersurile noastre.”

(Prefect, Claudia GILIA)

Biroul de Presă al Instituției Prefectului – Județul Dâmbovița