BULETIN DE PRESĂ din data de 12.05.2020

BULETIN DE PRESĂ

din data de 12.05.2020

 

Încursulzilei de ieri, 11mai, la niveluljudețului Dâmbovița, au fostconstituite 119 patrule ale Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, dintre care 59 mixte cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița, care au acționatpentrumenținereaunuiclimat de ordineșisiguranță publicășipentruprevenireașicombatereafaptelorantisociale. Alături de polițiștișijandarmi, au acționatși 51 de militari din cadrulM.Ap.Nși 120 de politiștilocali.

De asemenea, încadrulacțiunilor, au fostdesfășuratemisiunipentruintroducereaîncarantina a 22 depersoanesosite din zone de risc.Totodată, au fostefectuate 310 verificări ale persoaneloraflateînizolare la domiciliu.

Totodată, polițiștii din cadrul Poliției Găești au identificat pe raza orașului Găești o persoană care nu ar fi respectat măsura izolării la domiciliu, aceasta fiind sancționată contravențional și introdusă într-un centru de carantină pentru 14 zile.

Încontinuare, dispozitivul de ordineși siguranță publicăvaacționapentruprevenireașilimitarearăspândiriinoului Coronavirus (COVID-19), dar șipentru a prevenișicombateilegalitățile de oricefel.

Astăzi, 12.05.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

  • se aflăînizolare la domiciliu:184persoaneasimptomatice
  • se aflăîncarantinăinstituționalizată:205persoane
  • persoaneconfirmate cu COVID-19, în total: 148persoane
  • persoanevindecate : 59
  • persoanedecedate de la debutulpandemiei: 9.

Înultimele 24 de ore, au fostexecutatemisiuni/acțiuni de cătrereprezentanțiaiISU “Basarab I” Dâmbovița(19misiuni)șiaiServiciului de AmbulanțăJudețean Dâmbovița(8misiuni)pentrutransportulpersoanelorcătrelocațiilestabilitepentrucarantină, transportulpersoanelorsuspecte/confirmate cu COVID-19 la unitățispitalicești, precumșiacțiuni de decontaminare a tehniciiși a personalului care a participat la acțiunile de transport.De asemenea, reprezentanțiai DSP Dâmbovița au executat 5 misiunispecifice privind recoltarea și transportul probelor recoltate precum și desfășurarea anchetelor epidemiologice.

 

 

 

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA