BULETIN DE PRESĂ din data de 13.05.2020

BULETIN DE PRESĂ

din data de 13.05.2020

Încursulzilei de ieri, la niveluljudețului Dâmbovița, au fostconstituite 118 patrule ale Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, dintre care 42 mixte cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița, care au acționatpentrumenținereaunuiclimat de ordineșisiguranță publicășipentruprevenireașicombatereafaptelorantisociale. Alături de polițiștișijandarmi, au acționatși 51 de militari din cadrulM.Ap.Nși 121 de politiștilocali.

De asemenea, încadrulacțiunilor, au fostdesfășuratemisiunipentruintroducereaîncarantina a 12 depersoanesosite din zone de risc.Totodată, au fostefectuate 387 de verificări la persoane aflateînizolare la domiciliu.

De asemenea, au fost efectuate controale la 32 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale în vigoare.

A fostîntocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevazută de art. 352 din Codul Penal, după ce o femeie din comuna Dărmănești, în calitate de pasager într-un ansamblu de vehicule rutier, ar fi pătruns în țară, din Germania, și s-ar fi deplasat la adresa de domiciliu. Cea în cauză a fost introdusă în carantină pentru 14 zile.

Încontinuare, dispozitivul de ordineși siguranță publicăvaacționapentruprevenireașilimitarearăspândiriinoului Coronavirus (COVID-19), dar șipentru a prevenișicombateilegalitățile de oricefel.

Astăzi, 13.05.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

  • se aflăînizolare la domiciliu:195persoaneasimptomatice
  • se aflăîncarantinăinstituționalizată:211persoane
  • persoaneconfirmate cu COVID-19, în total: 156persoane
  • persoanevindecate : 59
  • persoanedecedate de la debutulpandemiei: 11.

Înultimele 24 de ore, au fostexecutatemisiuni/acțiuni de cătrereprezentanțiaiISU “Basarab I” Dâmbovița(26misiuni)șiaiServiciului de AmbulanțăJudețean Dâmbovița(4misiuni)pentrutransportulpersoanelorcătrelocațiilestabilitepentrucarantină, transportulpersoanelorsuspecte/confirmate cu COVID-19 la unitățispitalicești, precumșiacțiuni de decontaminare a tehniciiși a personalului care a participat la acțiunile de transport.De asemenea, reprezentanțiai DSP Dâmbovița au executat 5 misiunispecifice privind recoltarea și transportul probelor recoltate precum și desfășurarea anchetelor epidemiologice.

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA