COMUNICAT DE PRESĂ – MESAJUL PREFECTULUI DE ZIUA EDUCAȚIEI

          ”Educația este despre DĂRUIRE, SACRIFICIU și MULTĂ MUNCĂ!

          Dragi elevi,

          Stimați profesori și părinți,

          Astăzi, de Ziua Educației, trebuie să dăm „Cezarului ceea ce este al Cezarului”: educația este despre foarte multă muncă. Educația este despre dezvoltare, despre dorința de a cunoaște mai multe, de a acumula noi competențe și cunoștințe, de a-ți ajuta comunitatea din care vii să aibă o viață mai bună. Nu este ușor pentru nimeni: nici pentru profesori, nici pentru elevi și nici pentru părinții care sprijină financiar și uman un copil să meargă la școală.

          Am un mesaj pentru toți tinerii din această țară – Construiți-vă destinul prin forțe proprii! Mergeți la școală, învățați bine și prin rezultatele voastre îi veți răsplăti nu doar pe părinți, ci și pe profesori și pe toți cei care fac posibil actul educațional în România.

Îi îndemn pe tineri să tragă linie în fiecare zi și să vadă ce au învățat azi, cu ce au devenit mai buni, cum pot face ca mâine să fie și mai buni! Doar așa vom face școala centrul comunității și odată cu propriul progres vom sprijini întreaga societate să ducă o viață mai bună.

Un scriitor de succes nu știa, atunci când era mic, că va lua zeci de premii literare, doar citind și studiind tainele literaturii mii de ore și-a descoperit talentul. La fel s-a întâmplat și în cazul celor mai buni chimiști, biologi, medici sau matematicieni care au schimbat lumea.

Vă îndemn să învățați la toate materiile bine, doar așa puteți descoperi ce vă place cu adevărat și care este menirea voastră.

          Le mulțumesc tuturor profesorilor pentru munca pe care o depun zi de zi la catedră! Nu este ușor să stai în fața a 10, 20 sau chiar 100 de tineri și să îi faci atenți la ceea ce spui. Nu este ușor să construiești și să consolidezi caractere. Este o responsabilitate enormă, este un stres pe măsură.

Doar prin educație putem oferi un viitor mai bun tinerei generații.

          La Prefectură suntem preocupați de procesul educațional din județ. Suntem alături de școală, de fiecare profesor și elev. Avem un parteneriat solid cu toate organizațiile de profil și cu mediul economic. Credem în puterea școlii de a face schimbări în bine.

Am încredere că împreună vom reuși să facem din școala dâmbovițeană una performantă și inclusivă.

 La Mulți Ani, de Ziua Educației!”

(PREFECT, Claudia GILIA)

Biroul de Presă al Instituției Prefectului – Județul Dâmbovița